Projektek


Youthpass Tools and Methods szeminárium

A német nemzeti iroda JUGEND für Europa, a SALTO Training & Cooperation RC,a SALTO Inclusion RC és a UNIQUE hálózat közös szervezésében 2010. november 22-28. között nemzetközi szemináriumot szervezett Youthpass Tools and Methods címmel melyen, Kiss Endre és Kovács Vanda 2 magyar képző is részt vett. A berlini szemináriumon az idén lassan 4 éves Youthpass-szal kapcsolatos lehetőségek, kihívások és a használata során alkalmazott kreatív módszerek és tapasztalatok összegyűjtése és megosztása volt az egyik fő cél. A SALTO irodák következő, tavaszra tervezett kiadványában jelennek meg várhatóan a szeminárium eredményei, s a helyszínen megtervezett új módszerek közül is olvashatunk párat.
 

Discovering Europe through arts and crafts

 
“Discovering Europe through arts and crafts”

Időpont: 2010. november 2-9.
Helyszín: Campina (Románia)

Résztvevő országok: Lettország, Litvánia, Magyarország, Lengyelország, Törökország, Olaszország és Románia (országonként 4 résztvevő + 1 csoportvezető)
Korosztály: 18- 25
Téma: Művészetek és kézművesség

Bővebben: Discovering Europe through arts and crafts

   

Some 1 - A1, Litvánia, Móró Kriszta és Vad Zsolt

Előzmények:

Árvai Mara által hallottunk először az Ifjúság 2000-2006.-os programról. Maga a program érdekesnek tűnt első hallásra, igaz, nem igazán láttuk át a lényegét, s azt, hogy hasznosítható ez a való életben.
Ezért is mondtunk igent a képzésre, nem minden félelem nélkül, mivel nem tudtuk pontosan, hogy mire számíthatunk.

Bővebben: Some 1 - A1, Litvánia, Móró Kriszta és Vad Zsolt

   

"TO BE GREEN!" - ifjúsági csere a finnországi Lapuában

Ifjúsági csere Finnországban

Alkalmam nyílt kijutni Finnországba a YOPA szervezet által rendezett Ifjúsági cserével egy teljes hétre. 36 fiatallal táboroztunk együtt Lapua-ban.  A résztvevők Portugáliából, Ausztriából, Svájcból, Erdélyből és Magyaroszágról érkeztek. A magyar csapat egyik szerencsés résztvevője én lehettem és még 5 nagyszerű csapattárs.

Bővebben: "TO BE GREEN!" - ifjúsági csere a finnországi Lapuában

   

Ifjúsági csere Cordobában

A cordobai út számomra igencsak emlékezetes volt, hiszen életem első külföldi ifjúsági cseréjében vehettem részt. Ez alatt a 10 nap alatt (2008. szeptember 22-október 1.) 4 ország fiataljai ismerkedhettek meg egymással: Libanonból, Marokkóból, Magyarországról és a házigazdák Spanyolországból.
Magyar csapatunk útja igencsak kalandosra sikerült. Repülőgépünk mivel technikai okok miatt késve indult, ezért lekéstük a csatlakozást és az éjszakát emiatt Madridban töltöttük.

Bővebben: Ifjúsági csere Cordobában

   

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL