„To be GREEN” elnevezésű nemzetközi ifjúsági csere

Szervezetünket 2010. augusztus 2 és 9 között 6 fiatal és egy csoportvezető fogja képviselni Lapuában, Finnországban egy nemzetközi ifjúsági cserén. Az ifjúsági csere témája környezetvédelem, újrahasznosítás, ruhák és cipők modernizálása valamint kulturális sokszínűség.
Az ifjúsági csere fő pályázója és projektkoordinátora Youth Department of Lapua. Az projekt 5 ország részvételével fog lezajlani, összesen 30 fiatal részvételével. Az országok a következők: Finnország, Magyarország, Románia, Ausztria, Portugália. A résztvevők életkora 15 és 20 év közötti. Minden csoportot egy felnőtt segítő fog kísérni, valamint a fő pályázó különböző szakembereket von be a projektbe, akik évek óta a témával és fiatalokkal foglalkoznak. A csere alatt a fiatalok nem formális tanulási módszertanokkal ismerkednek meg az újrahasznosítással, a környezettel valamint a kulturális sokszínűség fogalmával és fontosságával.  A különböző műhelymunkákon túl a résztvevő fiatalok meglátogatnak egy helyi hulladék feldolgozó gyárat, valamint a város Lapua napján és a helyi zenei fesztiválon is részt fognak venni.
A cserét egy előkészítő találkozó előzi meg, ahol egy fiatal és egy felnőtt segítő képvisel minket. Az előkészítő találkozó 2010. július 9-12 közt kerül megrendezésre, ahol a csere helyszínét, témáját, napi programját fogják a résztvevők megnézni és esetlegesen a cserén résztvevő csoportokra átalakítani.

Az előkészítő találkozóról, valamint magáról az ifjúsági cseréről szóló részletes élménybeszámolókat a találkozó után olvashatjátok a projektek – ifjúsági cserék menüpont alatt!