Szeminárium Diyarbakirben

A szeminárium Diyarbakirben volt megtartva. Egész kalandos volt az utunk amig odajutottunk, ugyanis az isztambuli reptéren ahol át kellet szállnunk felvittük az összes bőröndünk, minden folyadékkal, és szúró eszközzel együtt, arra a területre ahová ez elvileg tilos lett volna, de a török nyugalomnak hála, nem lett belőle semmi. Mind fáradtan értünk Diyarbakirba, de a jó vacsora mindenkint kárpótolt, nagyon érdekes az ottani konyha, mindent nagyon csípősen esznek, és ez nem mindenki gyomrának van megszokva... .
Az első nap meghoztuk a szabályainkat, és megbeszéltük, hogy mit kell visszajelzésként nyújtanunk, és ki mit vár el. Ez egy kicsit vontatott volt, mert egyszerre sokan voltunk, később amikor kisebb csoportokban dolgoztunk jobban haladtunk. Ezt követték a "műhely munkák", en az NGO-s fórumon vettem részt amit a helyi egyetem egy tanára moderált. Este az interkulturálisest nagyon élvezetes volt, mindenki bemutatta a saját kultúrájának egy szeletét. A 3. Nap a politikusok beszédeit hallgattuk meg. érdekes volt hallani hogy más országokban milyen az ifjúság politika. Este sokan megtanultuk pár helyi kurd táncot, és néhányan énekeltek is. Én személy szerint ekkor már nagyon fáradt voltam. Az utolsó teljes nap amit munkával töltöttünk, már jobban élveztem, mert közelebb állt hozzám a témája, és nem kellet annyi speciális szót használni. Az ezt követő táncestet annyira nem élveztem, mert nem éreztem teljesen jól magam. Az utolsó nap ünnepélyesen lezártuk a szemináriumot. Majd kikapcsolódtunk a medencében, és ezt követte a várva várt város nézés. Itt nagyon figyeltek a biztonságunkra legalább 10 helyi rendőr és ugyan ennyi szervező vigyázott ránk. Meglepődtem, hogy mekkora és milyen modern épület áll a helyi fiatalok rendelkezésére. Este egy nagyon elegáns étteremben láttak vendégül minket, ahol a polgármester is megjelent.
A mi járatunk 4kor indult hajnalban, ezért jobbnak láttuk ha le sem fekszünk, így mind fáradtan vágtunk neki a haza útnak. Összességét tekintve én pár egészségügyi kellemetlenséget kivéve nagyon jól éreztem magam. A szervezők mindent megtettek hogy jól érezzük magunk. Én kicsivel jobb angoltudással még egyszer belevágnék egy ilyen szemináriumba.

Buri Balázs