Discovering Europe through arts and crafts

 
“Discovering Europe through arts and crafts”

Időpont: 2010. november 2-9.
Helyszín: Campina (Románia)

Résztvevő országok: Lettország, Litvánia, Magyarország, Lengyelország, Törökország, Olaszország és Románia (országonként 4 résztvevő + 1 csoportvezető)
Korosztály: 18- 25
Téma: Művészetek és kézművesség
2010. november 2-9. között zajlott a “Discovering Europe through arts and crafts” c. ifjúsági csere, melyet Campina (Romániában) nevű városban a Fundatia Zamolxes szervezet. Az egy hetes ifjúsági csere alatt, a nem-formális módszereken keresztül élvezhettük a kézművesség örömeit, így a karkötőfonást, az origamit, a kövekre festét és a hagyományos babakészítést. Ezek mind jó alkalmat adtak arra, hogy a jobban megismerjük egymást illetve egymás kultúráit. Ezen kívül elmaradhatatlanok voltak a szokásos nemzetközi esték, illetve a nemzeti táncok vagy dalok bemutatásai is. A babakészítést Brassóban sajátítottuk el kisebb-nagyobb sikerrel, egy babamúzeumban. Egy Breaza nevű helyen, a kulturális házban, a helyi iskola népművészeti előadást tartott a népi szövés-fonás mesterségéről.
Összességében egy olyan jó hangulatú és kézműves újdonságokat nyújtó ifjúsági csere résztvevői lehettünk, ahol hamar megtaláltuk közös értékeinket.