Ifjúsági Csere

Mi is az az Ifjúsági Csere? Fiatalok Európáért, Fiatalok a Világban

Discovering Europe through arts and crafts

 
“Discovering Europe through arts and crafts”

Időpont: 2010. november 2-9.
Helyszín: Campina (Románia)

Résztvevő országok: Lettország, Litvánia, Magyarország, Lengyelország, Törökország, Olaszország és Románia (országonként 4 résztvevő + 1 csoportvezető)
Korosztály: 18- 25
Téma: Művészetek és kézművesség

Bővebben: Discovering Europe through arts and crafts

 

"TO BE GREEN!" - ifjúsági csere a finnországi Lapuában

Ifjúsági csere Finnországban

Alkalmam nyílt kijutni Finnországba a YOPA szervezet által rendezett Ifjúsági cserével egy teljes hétre. 36 fiatallal táboroztunk együtt Lapua-ban.  A résztvevők Portugáliából, Ausztriából, Svájcból, Erdélyből és Magyaroszágról érkeztek. A magyar csapat egyik szerencsés résztvevője én lehettem és még 5 nagyszerű csapattárs.

Bővebben: "TO BE GREEN!" - ifjúsági csere a finnországi Lapuában

   

Ifjúsági csere Cordobában

A cordobai út számomra igencsak emlékezetes volt, hiszen életem első külföldi ifjúsági cseréjében vehettem részt. Ez alatt a 10 nap alatt (2008. szeptember 22-október 1.) 4 ország fiataljai ismerkedhettek meg egymással: Libanonból, Marokkóból, Magyarországról és a házigazdák Spanyolországból.
Magyar csapatunk útja igencsak kalandosra sikerült. Repülőgépünk mivel technikai okok miatt késve indult, ezért lekéstük a csatlakozást és az éjszakát emiatt Madridban töltöttük.

Bővebben: Ifjúsági csere Cordobában

   

Élménybeszámoló szlovéniai ifjúsági cseréről: Creativity Beyond Borders

Kedves mindenki!

Pár mondat erejéig szeretném veletek megosztani az egyik nyári élményemet, ami Szlovéniában volt Nova Goricába, egy 10 napos ifjúsági cserén, amit a Yopa szervezett. Nekem ez a második ifi cserém volt, így már nagyjából tudtam, hogy mire számítsak, de a várakozásaimat is felülmúlta, annyira jól sikerült :)

 

Bővebben: Élménybeszámoló szlovéniai ifjúsági cseréről: Creativity Beyond Borders

   

Beszámoló a Creativity Beyond Borders című ifjúsági cseréről

2009. augusztus 21. és 30. között életem talán eddigi legnagyobb „kalandját” éltem át. Szlovéniában jártam, a Creativity Beyond Borders címet viselő ifjúsági cserén, török, szlovén, olasz és persze magyar fiatalokkal egyetemben. A programra jelentkezési lapot kellett beadni, a túljelentkezés miatt, és bevallom őszintén, nem hittem volna, hogy bekerülök a 10 fős magyar csapatba. Előtte nem tudtam, miről is szólnak ezek az ifjúsági cserék, de nem bántam meg, sőt, és minden fiatalnak meleg szívvel ajánlom, hogy legalább egyszer éljen át egy ilyet.

 

Bővebben: Beszámoló a Creativity Beyond Borders című ifjúsági cseréről

   

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL