Projektek


EAST AND WEST, TAKE ACTION NEXT

Partnership Building Activity
Sintra, Portugália 2009. Június 14-19.

A portugáliai hegyi kisváros közelében megvalósuló “EAST AND WEST, TAKE ACTION NEXT” elnevezesü projekten a YOPA két képviselöje; Szabó Máté és Kertész Gábor vett részt. A találkozóra 28 résztvevö, ifjúságsegítök, NGO-knal tevékenykedö fiatalok jöttek el.  A projekt célja az volt, hogy kapcsolatot építsen ki megbízható europai uniós és az Unión kívüli, partner országokkal. Így a következö országok vettek részt: Örményország, Azerbajdzsán, Grúzia, Moldávia, Románia, Oroszország, Törökország, Magyarország, Litvánia, Lengyelország és Portugália.

Bővebben: EAST AND WEST, TAKE ACTION NEXT

 

Some 1 - A1, Litvánia, Molnár Bence

2006. 02. 20-ától 28-áig tartó képzésen vettem részt Litvániában, mint a Kulturális és Szabadidős Egyesület képviselője, mely képzés célja volt, hogy a résztvevők többet megtudjanak az ifjúsági cserék szervezéséről. Nagyon vártam ezt az utazást, mivel az én egyesületem is szervezett egy ifjúsági cserét, és kíváncsi voltam, hogy az ott szerzett tapasztalatokat mennyivel tudja kiegészíteni ez a képzés. Fontos volt még nekem, hogy megismerjem a többi résztvevő ország fiataljait is, mert hogy eddig én még az ott résztvevők közül csak litván fiatalokkal találkoztam. Nagyon jó volt együtt lenni az öt ország fiatalokkal foglalkozó szakembereivel, mert ahány ország annyi gondolkodásmód találkozott előttem, és örülök neki, hogy mindezeket megismerhettem.

Bővebben: Some 1 - A1, Litvánia, Molnár Bence

   

Some 1 - A1, Litvánia, Kispál Gyöngyi

2005. őszén történt, hogy értesített Mara arról, hogy a következő év februárjában lesz egy képzés Litvániában a fővárostól néhány 10 km-re lévő kisvárosban, amelyen még többet megtudhatok a színvonalas, „kváziproblémamentes” ifjúsági csere megszervezésének fortélyairól. A képzés témája igen szimpatikus volt, hiszen már fel.felmerült bennem a gondolat, hogy jó lenne egy ificserét „összerittyentenem”, hogy kipróbáljam magam a másik oldalon is. Azt szokták mondani, hogy sohasem lehet elég okos az ember, így –habár nem volt új számomra a téma- arra gondoltam, ott majd teljesen új megközelítésből fogok hallani az 1-es alprogrmról. (Nem szeretnék előreszaladni, de ez így is lett…)

Bővebben: Some 1 - A1, Litvánia, Kispál Gyöngyi

   

Some 1 - A1, Litvánia, Dóka Gábor

2006. 02. 20 -27 Jovakirhes Lithuania
Utazás & Megérkezés:

A tréning előtt soha nem jártam még a balti országokban és nem repültem még télen sem, a Tréningre érkező magyar csoport Frankfurton keresztül érkezett Vilniusba a csoport többsége még nem volt a frankfurti repülőtéren így mivel 4 óránk volt az átszállásra volt időnk szétnézni, megnézni, menni egy kört a Skyline-nal. A gép az időjárás miatt 1 órát késett de minden gond nélkül megérkeztünk Litvániába. A képzők nem fogadtak a reptéren minket, viszont minden információt rendelkezésünkre bocsátottak hogy ne tévedjünk el. Az országon belüli utazás első eszköze a reptéri busz volt mely történetesen egy Ikarus típusú járgány volt. Itt miután magyarul beszéltünk egymás közt egy hely megkérdezte honnan jöttünk majd segített megtalálni a távolsági buszállomást a képzés helyszínére is. Trakaiba 23 óra körül érkeztünk meg ahol a Képzés szervezői már vártak minket. Autókkal mentünk tovább a képzés végső helyszínére, és elfoglaltuk a szállást. A megérkezés estéje egy beszélgetős ismerkedős est volt, sokan a résztvevők közül már ismerték egymást de voltak ujjak is mint például én.

Bővebben: Some 1 - A1, Litvánia, Dóka Gábor

   

Some 1 - A1, Litvánia, Bucsi Kati

Kezdeném az elején. Amikor megérkeztünk, kissé furcsán éreztem magam, hiszen szinte minden ember ismeretlen volt számomra, még a magyar csapat is. Tudtam, hogy az összegyűlt nemzetközi csapat nagy részének már van tapasztalata a nemzetközi képzésekkel és cserékkel kapcsolatban, és ez egy kicsit frusztrált először. A kezdeti csoportos beszélgetéseken szinte alig mertem közbeszólni, hiszen mindenki a saját tapasztalatait osztotta meg a többiekkel, de nekem nemhogy tapasztalataim nem voltak, de nagyon azt sem tudtam, hogy miről van szó. Szerencsére ezt csak az első két nap éreztem így, hiszen ezen idő alatt én is elég sok információra tehettem szert.

Bővebben: Some 1 - A1, Litvánia, Bucsi Kati

   

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL