Participation towards citizenship, Csóré Zoltán beszámolója

Rövidke beszámolómból nem hagyhatom ki, hogy ez volt életem első repülése, amitől egy kicsit tartottam is - mint utólag kiderült nem hiába, mert a csomagom Frankfurtban maradt, de másnap délelőtt sérülés nélkül szállították-.E kalandos utazás után megérkeztünk Trakai-ba.
Még első nap nem gondoltam volna, hogy ennyi mindent fogok tanulni az emberi viselkedésekről és kapcsolatokról. A képzőknek sikerült egy nagyon színes csapatot összeválogatni, amely a végére egy sikeresen együttműködő csapattá vált.
Nagyon változatos programok voltak a témákat illetően. Kezdeném azzal, hogy megtanultam hogyan lehet hatékonyan csoportban dolgozni, tanultam több módszert a projekt tervezéshez ezen kívül megismertem a saját személyiségemet. Rengeteg türelemre volt szükség, amiből senkinél nem volt hiány:D. És ami a legfontosabb új barátokat szereztem, új emberekkel ismerkedtem meg egy úgymond "kötetlen, non-formális légkörben".E kapcsolatoknak köszönhetően örömmel szeretném megemlíteni, hogy Németországgal, Litvániával és Olaszországgal együtt dolgozunk egy nemzetközi ifjúsági cserén, melynek hostja Magyarország lenne. E projekt ötletét is a képzésnek köszönhetjük.
Voltak nehézségek, de ez természetes, hiszen ha az ember elakar érni valami fontosat, azért megkell egy bizonyos szinten küzdenie.
Bátran mondhatom egy új Csóré Zoltán tért vissza Litvániából, tele ötlettel és lelkesedéssel:D. Örülök, hogy ennyi új dolgot tudok majd hasznosítani munkám során.